BASCHET. Prima victorie în Champions League: CSM Oradea - BC Prievidza 71-64

Data actualizării: Data publicării:
CSM-BC_PRIEVIDZA_2_270916

Primul meci disputat de CSM CSU Oradea în noul format al Champions League le-a adus victoria campionilor României. Orădenii au obţinut un succes la şapte puncte diferenţă, 71-64, în faţa celei mai bune echipe din Slovacia, BC Prievidza.

„Mă bucur mult că am câştigat. Din start vă spun că diferenţa de şapte puncte nu contează. Dar nu ar fi contat nici dacă ar fi fost -5, nici nu ar fi contat dacă ar fi fost +15, să ştiţi, pentru că în sport se poate întâmpla aboslut orice", a declarat Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Meciul ce a contat pentru manşa tur a primului tur preliminar a început cât se poate de bine pentru orădeni. "Leii roşii" au încheiat primul sfert cu un avans de cinci puncte, 20-15. Slovacii au replicat imediat şi sfertul doi le-a revenit cu 22-15. Avea să fie singurul câştigat de Prievidza, pentru că orădenii au câştigat următoarele două sferturi cu 23-15, respectiv 13-12.

„A fost greu, pentru că nu ştiam nimic despre adversar. Acum ştim şi ne putem pregăti mai bine. Am muncit cu toţii din greu şi am făcut un joc de echipă bun", a spus Sean Barnette, jucătorul CSM CSU Oradea.

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost canadianul Sean Denison, cu 17 puncte. În plus, s-au remarcat Branko Mirkovic şi Muhamed Pasalic.
Returul dintre CSM CSU şi Prievidza este programat joi, în Slovacia, de la ora 19.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri