Sari la conținut

BASCHET. Reîncepe lupta sub panou, în Liga Naţională de baschet masculin

Se anunță dueluri interesante sub panou, în noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin care va începe vineri. Dintre cele 12 echipe prezente la start, patru au reprezentat România în faza preliminară a cupelor europene.

Acest lucru va anima și mai mult lupta pentru un loc ce permite participarea în competițiile internaționale.

„Ne propunem o abordare cât mai serioasă a campionatului, având în vedere că nu ne-au mai rămas decât aceste obiective, campionatul și Cupa României. Ne vom concentra foarte mult pe ele și cu siguranță vom aborda fiecare joc la victorie", susţine Șerban Sere, președintele CSM Oradea.

Programul sezonului regulat este pe placul formației orădene. Cu excepția primei runde, în care va primi vizita celor de la CSU Sibiu, Oradea pare să aibă un parcurs lejer. Echipa lui Cristian Achim va întâlni campioana U BT Cluj-Napoca în etapa a șaptea, iar pe Steaua în ultimul joc din tur.

În Cupa României, CSM CSU va juca direct în turneul final.

"La prima vedere programul nostru pare destul de accesibil, cel puțin prima parte, și cu siguranță vom încerca să acumulăm cât mai multe victorii", spune Șerban Sere.

Potrivit programării, prima etapă din returul sezonului regulat se va desfășura pe 4 ianuarie 2018. A doua parte a campionatului, în care echipele vor fi împărțite în două grupe valorice, va demara pe 28 martie și se va încheia pe 28 aprilie.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă