BASCHET. România - Portugalia, în sferturile Euro U20

Data publicării:
sport baschet albania

Naționala de baschet a României a câștigat și ultimul meci din grupa C a "Europeanului" sub 20 de ani, Divizia B, de la Oradea. Sportivii antrenați de Tudor Costescu au trecutde Albania cu 74 la 47, după un meci pe care l-au controlat de la un capăt la celălalt.

Cu patru victorii din tot atâtea meciuri, tricolorii au încheiat grupa pe primul loc și s-au calificat în sferturile de finală, unde vor întâlni Portugalia.

"Sigur că următorul meci este cel mai important, respectiv sfertul de finală cu Portugalia. Eu cred că și aspectul jocului de astăzi când am reușit să odihnim un număr mare de jucători o să ne ajute", spune Tudor Costescu, antrenor România U20. "Și ei se vor lupta cu toate mijloacele să ajungă în semifinale, este o echipă completă și cu talie și cu jucători cu aruncare bună de afară, va fi un meci foarte competitiv."

Înainte de începerea turneului, România și Portugalia s-au întâlnit în două partide amicale. Fiecare și-a trecut în cont câte o victorie.

"Portugalia este o echipă foarte bună, o cunoaștem de mulți ani pentru că i-am întâlnit la diferite grupe de vârstă. E o echipă puternică bine închegată, sunt foarte agresivi, dar eu cred că vom reuși să facem un joc foarte bun", a declarat Bobe Nicolescu, jucător România U20

Partidele din sferturi se vor disputa vineri, iar semifinalele și finalele vor avea loc sâmbătă și duminică. Primele trei echipe clasate se vor califica în Divizia A a Campionatului European sub 20 de ani.

Programul de vineri al sferturilor de finală:

Arena Antonio Alexe:

Polonia vs Marea Britanie - ora 14.00
Croația vs Georgia - ora 16.15
România vs Portugalia - ora 18.30
Rusia vs Belgia - ora 20.45

În deschidere, de la ora 11.45, se joacă meciul dintre Armenia și Azerbaijan, care contează pentru turneul
locurilor 17-21.

Sala Colegiului Economic "Partenie Cosma":

Moldova vs Malta - ora 11.45, turneul 17-21
Finlanda vs Slovacia - ora 14.00, turneul 9-16
Ungaria vs Albania - ora 16.15, turneul 9-16
Olanda vs Belarus - ora 18.30, turneul 9-16
MKD vs Kosovo - ora 20.45, turneul 9-16

Accesul publicului în ambele săli și la toate meciurile este liber.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri