Sari la conținut

BASCHET. România U20, înfrângere în al doilea joc cu Portugalia

Naționala de baschet masculin sub 20 de ani a României a pus capăt pregătirilor pentru "europene" cu o înfrângere în fața Portugaliei, scor 49-68. Tricolorii au păstrat astfel linia rezultatelor din jocurile amicale - în care au înregistrat câte o victorie și o înfrângere cu Macedonia, Ungaria și acum Portugalia.

Luni, în prima dispută cu lusitanii, tinerii "tricolori" s-au impus cu 59-55.

„Având în vedere situația în care suntem noi și mai ales jucătorii noștri, am preferat astăzi să nu forțăm folosirea a doi jucători care sunt pentru noi foarte importanți și să-i protejăm, pe cât posibil, având în vedere experiențele accidentărilor", a explicat Tudor Costescu, selecționerul României U20.

Tricolorii promit să răzbune înfrângerea suferită în fața Portugaliei cu un debut bun la turneul final, la finele căruia speră să facă saltul în primul eșalon.

„Nu a fost cel mai fericit meci al nostru, o să avem învățăminte de tras și din acest meci, dar eu cred că la ora primului meci oficial să putem să arătăm un baschet mai bun", susţine selecționerul României U20.

România va fi gazda Campionatului European de baschet sub 20 ani, Divizia B, ce va avea loc între 14 și 23 iulie, la Oradea. Primul joc al naţionalei tricolore este programat vineri, de la ora 18:30, în compania Georgiei.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă