Sari la conținut

BASCHET. Se întoarce şi „căpitanul" CSM Oradea

Internaţionalii Andrei Mandache şi Bogdan Nicolescu revin de joi la antrenamentele CSM CSU Oradea. Cu evoluţii foarte bune pentru naţionala României în grupa C a EuroBasket 2017, cei doi vor întregi lotul formaţiei orădene care pe 20 septembrie va intra în focul jocurilor oficiale.

De altfel, echipa lui Cristian Achim este cea mai grăbită din Liga Naţională din acest punct de vedere. Mandache şi Nicolescu nu vor evolua în amicalul de miercuri cu Szolnok, dar vor fi prezenţi la prezentarea lotului.

"Am hotărât ca ei să intre în program efectiv după jocul de miercuri, vor fi la sală, vor fi la prezentarea echipei", spune Şerban Sere, preşedintele CSM Oradea.

Cei doi jucători vor evolua pentru prima dată în noua formulă a "leilor roşii" abia sâmbătă, în compania slovacilor de la Basket Klub Kosice.

"Chiar dacă ei sunt pregătiţi, după cinci, şase zile, nu poţi să intri direct în meci fără pauză, rişti unele accidentări. Le trebuia măcar o zi, două, premergătoare meciului, de pregătire centralizată cu echipa mai ales că s-au mai schimbat unele scheme tactice", susţine preşedintele CSM Oradea.

Andrei Mandache a bifat cele mai multe minute în tricoul naţionalei la Eurobasket, în vreme ce Bogdan Nicolescu a avut o medie de 14 minute jucate pe meci.

Redactor: Nicolae Mihalcea