BASCHET. Tricolorii juniori, în pregătiri la Oradea

Data publicării:
sport baschet pregatiri

Oradea a devenit locul favorit de pregătire al naţionalelor de juniori şi tineret a României. După handbalistele de la lorul de tineret, în oraș au sosit baschetbaliştii de la naționala sub 20 de ani și lotul naţional de baschet fete sub 18 ani. Acesta din urmă susţine de vineri şi până duminică trei jocuri amicale, cu Ucraina.

Meciurile fac parte din pregătirea pentru Campionatul European Divizia B, de la Dublin, din luna august.

"Este o generaţie de excepţie a baschetului feminin românesc şi este păcat să nu ne propunem obiective mari. Ca şi anul trecut, la generaţia U16, obiectivul nostru este să accedem în prima grupă valorică", a declarat Cătălin Tănase, antrenorul naţionalei U18.

În ceea ce priveşte lotul naţional de băieţi sub 20 de ani, acesta îşi va intra în rolul de gazdă a Campionatului European, Divizia B. Jocuri vor avea loc între 14 și 23 iulie, în Arena Antonio Alexe.

„Referitor la promovare, noi ne-o dorim şi cu siguranţă că e obiectivul nostru principal, însă sunt foarte multe variabile. Noi deocamdată suntem în aproape formulă completă şi cu energie maximă", spune Tudor Costescu, antrenorul naţionalei U20.

Băieţii antrenaţi de Tudor Costescu vor susţine două jocuri de verificare, luni şi marţi, în compania Portugaliei.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri