Sari la conținut

BASCHET. U BT Cluj-Napoca - CSM Oradea, duelul orgoliilor în Liga Naţională

CSM CSU Oradea încheie Săptămâna Patimilor cu un meci de foc. "Leii roşii" se deplasează pe terenul studenţilor de la U BT Cluj, într-un meci în care alb-negrii nu îşi mai permit paşi greşiţi.

Studenţii clujeni sunt surpriza negativă a grupei de elită în urma înfrângerilor cu BC Argeş Piteşti şi Steaua CSM. De cealaltă parte, orădenii au o serie de trei victorii, care a culminat cu succesul categoric de marţi obţinut în faţa liderului CSU Sibiu.

„Ştiu sigur că vor juca cu intensitatea cea mai mare posibilă lor. Ştiu sigur că vor aborda meciul exact cum au abordat meciul cu Steaua când i-au bătut 20 de puncte”, spune despre clujeni Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Dacă optimismul suporterilor este la cote înalte după startul perfect din grupa de elită, antrenorul Cristi Achim este rezervat înaintea confruntării de pe malul Someşului.

„Şi când am făcut aşa turul, evident, toată lumea vrea să câştigi. Batem la Cluj, batem. Înainte de meciul ăsta, îi batem pe Sibiu, îi batem. Acum, totuşi, să nu credeţi cumva că dau vreun semnal, dar... echipele mai şi pierd.„

Duelul dintre U BT şi CSM Oradea are loc sâmbătă, de la ora 17 şi 15 minute, şi va fi transmis, în direct, de Digisport. Cel mai probabil, Muhamed Pasalic va lipsi din angrenajul "leilor roşii". În schimb, va reveni Stefan Nikolic, conducătorul de joc care a mai evoluat o singură dată în tricoul CSM de la înregimentarea lui în urmă cu o lună.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Constantin Gheorghiţă