BASCHET. Un nou format de disputare a campionatului

Data publicării:
sport baschet champions league

Campioana baschetului românesc va fi decisă după noi reguli, începând din noul sezon. Federaţia a transformat cele două ligi în trei grupe valorice, atât la masculin, cât şi la feminin.

„Practic, vor exista trei grupe valorice: 1-8, a doua grupă 9-16, şi de la 16-25 se pare. Sistemul competiţional va fi interactiv, vor promova şi vor retrograda mult mai uşor echipele", a explicat Şerban Sere, directorul CSM Oradea.

Primele opt echipe din sezonul anterior vor juca tur-retur, iar la final ultimele două vor retrograda în cea de-a doua grupă valorică. Cele şase formaţii rămase vor disputa între ele meciuri tur-retur, iar în play-off li se vor alătura primele două clasate din grupa secundă.

„Vom avea un nou format în care, cel puţin în partea superioară a clasamentului, echipele de pe primele opt poziţii vor avea parte de nişte jocuri mai puternice", consideră Şerban Sere.

O altă noutate a viitoarei ediţii de campionat o reprezintă faptul că toate cluburile au obligaţia de a avea reprezentante în competiţia naţională de baschet 3X3.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri