Sari la conținut
News Alert

BASCHET. Vicecampioana României va evolua sub denumirea CSM U Oradea, după ce a semnat un protocol cu clubul universităţii locale

Înţelegerea prevede şi schimbarea numelui sub care formaţia pregătită de Cristian Achim va evolua din noul sezon în CSM Universitatea. Acordul dintre cele două cluburi reactivează practic baschetul masculin universitar.

„Sunt mulţi factori care au contribuit la reactivarea baschetului masculin, printre care alături de tradiţie, aş adăuga dorinţa de-a sprijini baschetul orădean, pentru că Oradea merită să aibă un baschet la nivel cât mai sus", susţine Iacob Hanţiu, directorul CSU Oradea.

Cele două cluburi s-au înţeles ca "satelitul" celor de la CSM să fie preluat de Universitatea din Oradea şi să fie înscrisă în prima ligă. Echipa a doua va evolua sub comanda lui Alin Cureş şi va fi alcătuită mai ales din juniori de la Liceul cu Program Sportiv Bihorul.

„Fiind obligaţi să avem echipă de liga I, care va susţinută integral de Clubul Sportiv Universitar, vă daţi seama că
este o degrevare a unor cheltuieli care ar fi fost în plus faţă de anul trecut", consideră Florin Birta, preşedintele CSM Oradea.

Colaborarea dintre cele două cluburi se referă şi echipa de baschet feminin, care astfel îşi va putea continua periplul pe prima scenă a baschetului românesc.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Jozsef Feher
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă