BASCHET. Victorie categorică pentru CSM Oradea în meciul cu Dinamo

Data actualizării: Data publicării:
sport baschet CSM Oradea Dinamo Ginyard 201018
foto: Facebook CSM Oradea

Obligată să câştige pentru a nu-şi complica situaţia în campionat, CSM CSU Oradea nu i-a dat nicio şansă lui Dinamo. Cu un joc bun, campioana s-a impus cu 85-69 în runda a treia şi a luat o gură de oxigen înaintea unui program de foc în Liga Naţională. Va întâlni în următoarele trei etape pe Craiova în deplasare, după care Sibiul şi Clujul, pe propriul teren.

„Era o victorie necesară ca aerul. Am obţinut-o după un joc cu părţi foarte bune, cu părţi mai puţin bune. Încercăm să găsim calea jucând şi cu doi fundaşi în acelaşi timp pe teren", a declarat Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Oradea a jucat la victorie încă din primul minut, astfel că la pauza mare conducea cu 46-31. Ritmul a fost menținut și în partea a a doua și doar ultimul sfert a fost cedat de „leii roşii". Richard, cu 18 puncte, a fost din nou cel mai bun marcator al orădenilor, urmat de Kariniasukas, cu 16 puncte şi Pasalic cu 15 puncte.

„Ne-au dominat tot meciul în foarte multe aspecte. În mod special sunt deranjat de faptul că ne-am pierdut energia şi am cedat în faţa energiei Oradei. Avem o mare problemă în organizarea jocului sub presiune şi asta s-a văzut, probabil că echipa adversă ştia", a spus Tudor Costescu, antrenor Dinamo Ştiinţa.

Pentru Oradea urmează o nouă reprezentaţie în grupele FIBA Europe Cup. CSM CSU va evolua miercuri seară, de la ora 21, în deplasare, pe terenul olandezilor de la ZZ Leiden.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Ticu Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri