Sari la conținut

BASCHET. Victorie muncită. România - Portugalia 59-55

Cu patru zile rămase până la startul Campionatului European de baschet masculin U20, găzduit de Oradea, naţionala României a izbutit o victorie muncită în amicalul disputat luni seară cu Portugalia. Tricolorii conduşi de Tudor Costescu s-au impus cu 59-55.

„Din păcate, nu am reuşit să ne manifestăm aşa cum ne-am dorit. Dar e o victorie importantă, de moral, mai ales că a fost în teren foarte mult de muncă. Avem şi situaţii deosebite, cu accidentări, nu am vrut să forţăm lucrurile, pentru noi obiectivul e Campionatul European", a declarat Tudor Costescu, selecţionerul României U20.

După 16-9 şi 17-14 în primele două sferturi, accidentarea românului din prima ligă spaniolă, Emanuel Căţe, dar şi parţialul de 15-0 pus pe tabelă de lusitani în debutul sfertului trei au echilibrat balanţa.

Replica tricolorilor a venit imediat şi, chiar dacă au cedat sfertul, cu 12-20, au câştigat sfertul patru, cu 14-12.

„În seara asta echipa a făcut o figură frumoasă. Am pus în practică ce ne-a zis domnul antrenor şi noi continuăm pregătirea, sperăm să facem o figură cât mai frumoasă la Campionatul European", spune Emanuel Căţe, jucătorul lui Real Betis Sevilla.

Cel mai bun marcator al partidei a fost Bogdan Popa, cu 18 puncte, urmat de Anton Diaconescu, cu 12 puncte. România va întâlni din nou Portugalia în această seară, tot de la ora 18:30, în Arena „Antonio Alexe".

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă