Bazarul din Băile Felix va fi înlocuit cu o piațetă

Data publicării:
bazar Felix

Gălăgie, aglomerație și mirosuri înțepătoare. Sunt condițiile în care vând zecile de comercianți din bazarul din Băile Felix. Pentru că nici turiștii nu sunt mulțumiți de situație, edilii din Sînmartin vor să refacă zona centrală a stațiunii printr-un proiect cu fonduri europene.

"(Să fie) mai organizat, să poți găsi ceva aici, nu ca acum, fructe, haine, plus și pentru cei care vând să fie spații de ieșire în caz de urgență."

"Ar fi mult mai util dacă s-ar face ceva mai civilizat, mai aspectuos."

Potrivit proiectului, actualele tarabe vor fi demolate. În locul lor va fi contruită o piațetă, care, conform lui Cristian Laza, primarul comunei Sînmartin, va cuprinde "pietonală, pistă de biciclete, chioșcuri uniforme în care comercianții să își poată desfășura activitatea în condiții civilizate. Dacă prin absurd nu vom reuși să implementăm acest proiect, vom începe de la anul din bugetul local."

Miercuri dimineață, primarul din Sînmartin le-a explicat planurile comercianților din bazar: "Vor fi scoase la licitație publică astfel să puteți face vânzări în mod civilizat."

Vânzătorii sunt dispuși să plătească mai mult doar să își expună marfa în condiții atractive pentru turiști.

"Ar fi ceva ideal pentru noi pentru comercianți, ar fi un pas înainte; nu ai mai fi nevoit să porți marfa de la locul de depozitare, am putea să o ținem aici, în condiții plăcute."

În proiectul primăriei este inclusă doar o jumătate din actualul bazar; cealaltă parte îi aparține societății de turism din Băile Felix. Edilii poartă discuții cu reprezentanții firmei pentru amenajarea unor spații atractive pentru vizitatorii stațiunii.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri