Bicicleta, cel mai rapid mijloc de transport

Data publicării:
bicicleta

Autobuzul, tramvaiul, maşina şi bicicleta au plecat în acelaşi timp, din trei puncte diferite ale oraşului. Prima care a ajuns la destinaţie a fost bicicleta, urmată de autobuz.

Îmi place foarte mult să pedalez. Consider că este cea mai rapidă metodă de circulație. Este rapid, gratuit și - nu ultimul rând - foarte sănătos”, spune ciclistul care a participat la concurs.

Dacă bicicleta a parcurs traseul în șase minute, autobuzul a avut nevoie de un timp aproape dublu pentru a parcurge aceeași distanță.

Ținând cont că este oră de vârf eu zic că m-am încadrat destul de bine. Am plecat cu autobuzul 17 de la complexul Seleușului și am ajuns în 11 minute”, a spus Emil Pintiuță, concurentul din autobuz.

Deși anul trecut prima la destinaţie a fost mașina, anul acesta, lucrările din oraș i-au îngreunat drumul.

Am concurat cu bicicleta și cu tramvaiul. Noi am ieșit pe locul trei, dat fiind faptul că din punct de vedere tehnic a trebuit să respectăm și regulile de circulație”, a spus Dan Drugaș șoferul implicat în test.

Cel mai lent mijloc de transport s-a dovedit a fi tramvaiul.

„Trebuie intervenit, trebuie cumva să asigurăm cale liberă tramvaiului, dar încă un lucru demonstrat de concursul de astăzi este că bicicleta trebuie integrată în sistemul de transport public local. Bicicleta își are rolul în deplasările zilnice ale orădenilor”, a spus Istvan Csuzi, directorul societăţii locale de transport în comun.

Concursul s-a desfăşurat în cadrul programului Săptămâna Europeană a Mobilităţii. Compania de transport din Oradea a pregătit pentru zilele următoare manifestări asemănătoare.



Cel mai lent mijloc de transport a fost tramvaiul. Reprezentații OTL spun că această situație este un semnal de alarmă pentru șoferi. Tramvaiul ar trebui prioritizat în trafic.

Sincron Cristian Horbat - concurentul din tramvai
TC IN 00 02 25
Cu tramvaiul am pornit la orele 16
+
din stația Autogară Nufărul. Cam 15-16 minute a durat.
TC OUT 00 02 37

Sincron Istvan Csuzi - directorul OTL
TC IN 00 03 40
Trebuie intervenit, trebuie cumva să asigurăm cale liberă tramvaiului, dar încă un lucru demonstrat de concursul de astăzi este că bicicleta trebuie integrată în sistemul de transport public local, bicicleta își are rolul în deplasările zilnice ale orădenilor.
TC OUT 00 03 56

Concursul urban s-a desfăşurat în cadrul programului Săptămâna Europeană a Mobilităţii. Compania de transport locală a pregătit pentru zilele urmatoare manifestări asemănătoare.

T: Concurs urban între patru mijloace de transport
S: Bicicleta este cel mai rapid mod de transport
Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Florin Lucuța 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri