Sari la conținut

BIHOR. Anchetă încheiată în cazul grâului dispărut din rezerva de stat

După investigaţii care au durat mai bine de un an, anchetatorii au descoperit că în perioada 2004-2011, administratorul de 67 de ani al firmei din Bihor care avea depozite de cereale şi-a însuşit din silozul de la Marghita peste cinci milioane de kilograme de grâu din rezerva de stat, în valoare de peste 5,5 milioane de lei.

Bărbatul ar fi fost ajutat de trei angajate ale societății, aflate în funcţiile de gestionar, laborant, respectiv responsabil grâu rezervă de stat, cercetate de polițiștii bihoreni în același dosar.

Pe lângă cele cinci milioane de kilograme de grâu, administratorul societății este acuzat că a lăsat alte peste șapte mii de tone din rezerva de stat să se distrugă în depozitele din Tinca şi Batăr, după ce nu le-a tratat corespunzător.

"Totodată, (...) este bănuit de polițiștii de investigare a criminalității economice că în aceeași perioadă ar fi folosit documente false (...) în momentul încheierii şi executării contractelor de depozit, declarând dimensiuni mai mari, nereale, ale spaţiilor de depozitare, în scopul obținerii unui preţ mai ridicat al chiriei, cauzând astfel un prejudiciu de 1.709.760 lei", se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor.

Paguba totală invocată de poliţişti este de peste 9 milioane de lei, motiv pentru care au fost instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de persoanele cercetate.

Anchetatorii au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor implicaţi.

Editor web: Adrian Laboş