Sari la conținut

BIHOR. Carne de pui infestată cu Salmonella, descoperită în marfă importată din Polonia

Infestarea cu Salmonella a fost descoperită în cadrul programului de autocontrol al firmei de procesare, care a prelevat probe din carnea de pui crud congelat, adusă din Polonia.

În total, operatorul bihorean a importat 1500 de kilograme de piept de pui, din care a preparat frigărui și a pus o parte în depozitele unităţii.

Specialiștii laboratorului pentru siguranța alimentelor din cadrul DSVSA Bihor au găsit bacteria în probele analizate și au trimis tulpinile izolate la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară pentru tipizare. Laboratorul Naţional de Referinţă a izolat tulpina Salmonella Typhimurium, un serotip patogen.

„Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor a notificat, în data de 09.05.2016, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, despre depistarea Salmonella spp., în probele prelevate dintr-un produs din carne de pasăre provenit din Polonia", se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Întreaga cantitate de carne a fost ridicată și va fi distrusă o unitate de neutralizare, în timp ce autoritățile susțin că nimic din marfa infestată cu Salmonella nu a fost vândută.

Editor web: Adrian Laboş