BIHOR. Gâlceavă pe dezvoltarea judeţului

Data actualizării: Data publicării:
mang

Ioan Mang acuză opoziţia liberală de la Consiliul Judeţean Bihor de... dezinformare. Vicepreşedintele administraţiei judeţene susține că fără participarea la vot a consilierilor PNL se vor pierde proiecte importante pentru județ. În schimb, liberalii spun că au votat și vor vota toate proiectele cu fonduri europene pe care le consideră necesare Bihorului.

După ce ultimele 6 sedinţe ale Consiliului Judeţean Bihor au trecut fără ca mai multe proiecte să primească votul aleșilor, Ioan Mang a precizat că județul poate pierde bani dacă documentele nu sunt depuse complet și la timp. Vicepreședintele CJ a dat exemplu proiectul de realizare a unor baze de prim-ajutor pentru turiști în zona Stâna de Vale - Padiș.

Ioan Mang, vicepreşedintele CJ Bihor (PSD): „Aceste proiecte aveau termenul de depunere sfârşitul lunii septembrie. Ca urmare a fost depus fără anumite hotărâri ale Consiliului Judeţean pe 29 septembrie 2017, la ora 16:30. Aveam ca variantă să nu-l depunem sau să-l depunem incomplet. Acest proiect nu va trece dacă nu facem corecturile de rigoare cât mai urgent şi Bihorul va pierde 9 milioane de euro.”

Ionel Avrigeanu, liderul grupului PNL în CJ Bihor: „Noi vom vota, am votat şi vom vota toate proiectele cu fonduri europne pe care le considerăm necesare judeţului, dar până în acest moment absolut toate au fost votate şi spre dovadă au fost depuse, deşi conducerea tot atenţiona că nu poate depune.„

În schimb, opoziţia județeană susține că și alte proiecte precum asfaltarea drumului Şuş-Moneasa sau refacerea clădirii fostului Palat al Finanțelor din Oradea - ar trebui să fie prioritare. În cazul șoselei din sudul județului, liberalii spun că banii pentru proiectarea și avizarea asfaltării au fost cuprinși în lista de investiții pe 2017. Însă:

Ionel Avrigeanu, liderul grupului PNL în CJ Bihor: „În august prin rectificare executivul a luat aceşti bani din lipsă de fonduri pentru salarii şi au dus în bugetul Consiliului Judeţean. Astfel că nu au mai rămas nici fondurile pentru proiectarea acestui drum.”

Ioan Mang, vicepreşedintele CJ Bihor (PSD): „Noi l-am introdus pe PNDL în acest an, nu a fost aprobat deocamdată mai cheltuim nişte bani să-i asigurăm un grad minim că acum cu calamităţile s-a distrus şi mai tare şi drumul a fost închis.”

Divergențe sunt și în ceea ce privește situația fostului Palat de Finanțe din Oradea.

Ioan Mang, vicepreşedintele CJ Bihor (PSD): „Ministerul Sănătăţii ne-a comunicat că nu poate da un răspuns dacă este de acord cu schimbarea destinaţiei sau nu acelei clădiri şi solicită să-i comunicăm ce anume destinaţie se doreşte."

Ionel Avrigeanu, liderul grupului PNL în CJ Bihor: „Consiliul Judeţean efectiv nu doreşte să reabiliteze acestă clădire; preferă să cheltuie fonduri în alte surse - exemplu celor aproape 500 de mii de euro cheltuiţi pentru diferite ONG-uri şi fundaţii a căror destinaţie nu se cunoaşte azi.”

Ioan Mang spune că pentru a fi realizate, alte două proiecte au fost trecute în responsabilitatea unor instituţii subordonate Consiliului Județean, ca să nu depindă de votul consilierilor. Este vorba despre cel de construire a pistelor de biciclete în judeţ şi proiectul de dezvoltare economică armonioasă în Bihor, Satu Mare şi Hajdu Bihar.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri