BIHOR. Incendiu la un depozit de plante furajere 

Data publicării:
incendiu furaje 4

Pomperii din Salonta au fost anunțați luni, cu puțin înaintea amiezii, că flăcările au cuprins furajele din depozitul de la Ghiorac. La locul indicat au intervenit echipajele de la Detașamentul din Salonta, care au constatat că incendiul cuprinsese 100 de baloți de lucernă și 80 de baloți de fân.

Până la ora 20 salvatorii au acționat cu două autospeciale cu apă și spumă pentru a stinge focul și pentru a înlătura efectele acestuia. Au reușit să salveze aproximativ 300 metri pătraţi din acoperişul construcţiei şi 30 de baloţi de fân.

Pompierii atrag atenția că furajele sunt foarte periculoase din punct de vedere al riscului de producere a incendiilor: "se autoaprind când sunt depozitate umede sau se aprind foarte repede în prezenţa oricărei surse de foc deschise, deoarece temperaturile de aprindere ale acestora sunt foarte mici (ex: fânul la 205°C, paiele de grâu la 210°C)".

Din acest motiv, salvatorii îi sfătuiesc pe cei care depozitează aceste furaje să o facă respectând normele de siguranţă.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ISU Crişana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri