BIHOR. Pericol pe mai multe râuri unde s-au rupt podurile de gheață

Data actualizării: Data publicării:
valea Finiș

Ploile însemnate din ultimele două zile și încălzirea vremii au dus la dislocarea podurilor de gheață de pe mai multe văi și râuri din bazinul hidrografic Crișuri. 50 de angajați din teritoriu ai Administrației Bazinale de Ape Crișuri au asigurat scurgerea apelor și monitorizează râurile și pâraiele.

Crisul Negru
Crisul Negru

Vineri, îngrămădiri de gheață au fost semnalate pe valea Topa, în localitatea Hidișel, și pe valea Finiș. În această din urmă zonă a fost și cea mai dificilă intervenție: autoritățile au folosit un buldoexcavator ca să spargă blocurile de gheață întinse pe o suprafață de 250 de metri.

În Finiș au fost amplasați preventiv saci de nisip în fața mai multor gospodarii pentru a împiedica pătrunderea apelor.

Tot vineri, la ora 19, în dreptul podului din Ciucea au fost observate sloiuri cu grosime de 30 de centimetri. Angajații Administrației Bazinale de Ape Crișuri au intervenit cu utilaje, căngi și prăjine pentru a debloca scurgerea apei.

Tot aglomerările de ghețuri au blocat scurgerea apei sub un podeț de pe valea Meportoc din localitatea Negreni.

Sâmbătă, între orele 19 și 21, pe valea Topa, în zona Corbesti-Ceisoara , mai multe canale au fost colmatate. Sloriurile de gheață au creat probleme și pe râul Barcău, în județul Sălaj, pe Crișul Alb și pe valea Vața, în județul Hunedoara.

Editor web: Adrian Laboș
Foto: ABA Crișuri

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri