BIHOR. Peste 260 de biciclişti au fost amendaţi cu aproape 100.000 de lei

Data publicării:
biciclist

Nu mai puţin de 265 de biciclişti au fost amendaţi de poliţiştii bihoreni în cadrul unor acţiuni desfăşurate între 22 august şi 3 septembrie. Aproape 100.000 de lei însumează valoarea sancţiunilor date pentru nerespectarea regulilor de circulaţie.

Cei mai mulţi dintre biciclişti – 110 - au fost sancţionaţi pentru nepurtarea vestei reflectorizante.

„Alte 71 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea condițiilor tehnice minime prevăzute de legislație, pe care trebuie să le îndeplinească bicicletele pe drumurile publice, respectiv cele referitoare la dispozitivul de frânare, sistemul de direcție, sistemul de avertizare sonoră sau echiparea cu lumini și cu dispozitiv fluorescent-reflectorizant”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

25 de biciclişti au fost amendaţi după ce au fost prinşi circulând sub influența alcoolului. Printre aceştia s-au aflat un localnic de 66 de ani din Gurbediu, care avea o concentrație alcoolică de 0,94 mg/l alcool în aerul pur expirat, şi altul de 58 de ani, oprit în Girişu Negru, în timp ce avea o alcoolemie de 0,46 la mie.

Pentru fapta lor, au fost amendaţi cu câte 870 de lei.

Aproape 50 de bicicliști au fost sancţionaţi pentru lipsa documentelor de identitate.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri