BIHOR. Sătenii din Bălaia acuză: "Utilajele care lucrează la un drum ne distrug casele!"

Data publicării:
crepaturi1

De câteva luni, pereţii şi tavanele mai multor case din satul Bălaia se crapă într-una. Localnicii spun că fisurile sunt atât de mari încât prin unele pot băga mâna.

"Crapă pereţii, stă să cadă tavanul. Gardul de la stradă s-a înclinat, la fel şi poarta."

"Este o crăpătura care trece pe sub geam şi continuă spre fundaţie."

Sătenii dau vina pe o firmă de construcţii care realizează un drum de 25 de kilometri ce va uni două şosele naţionale şi va fluidiza traficul spre viitoarea autostradă Transilvania. Utilajele grele produc vibraţii care cutremură casele, spun oamenii.

"Au început să tremure pereţii şi paharele pe mobilă jucau şi se băteau unul de altul."

"Vin tot felul de utilaje pentru drumuri. M-am temut că pică tavanul pe noi."

Doar câţiva localnici s-au plâns autorităţilor. "Avem un număr de 4 plângeri, le vom analiza şi în funcţie de ce va rezulta le vom înainta către factorii de decizie, Consiliul Judeţen sau alte foruri", susţine Adrian Codrean, primarul comunei Tileagd.

Mircea Jacan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Juedeşean Bihor, a precizat că situaţia a fost verificată de inspectori ai Consiliului Judeţean, care au constatat că "sunt respectate proiectele respectivelor lucrări aşa că cei care au nemulţumiri se pot adresa justiţiei."

"Societatea noastră nu este responsabilă pentru fisurile caselor, reclamate de unii localnici din comună. Aceste fisuri există deoarece casele sunt amplasate într-o zonă de deal cu pământ nisipos. Fisurile există şi alte case situate pe străzile pe care nu s-au început lucrările", se arată într-un comunicat al firmei de construcţii.

reporter: Bogdan Costea
operator: Darius Pop

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri