BIHOR. Scandal pentru parcarea de la Peștera Urșilor

Data publicării:
scandal parcare pestera

Scandal pentru parcarea din fața Peșterii Urșilor, în județul Bihor. Localnicii care vând diverse produse în zonă sunt în război cu proprietara unei pensiuni, pe care o acuză că vrea să-i alunge din parcarea unde și-au instalat tarabele. Oamenii spun că femeia ar fi lovit-o intenționat cu mașina pe o vânzătoare. "E o înscenare", susţine deținătoarea pensiunii, care spune că a încheiat un contract de închiriere cu proprietarii terenului pe care se află parcarea.

Neînțelegerile dureazã de aproape un an, dar s-au acutizat în ultimele patru luni, de când proprietara pensiunii a invocat un contract de închiriere pe care l-a încheiat cu unul dintre cei trei proprietari ai terenului de sub parcare. Aceștia din urmã și-au recâștigat în 2009 suprafețele expropriate în anii '70 de firma care administra atunci cariera de piatrã din zonã.

Adina Miclău, proprietara pensiunii: „Noi deținem acolo terenul din parcarea peșterii în baza unui contract de închiriere de la proprietara de drept, înscris în cartea funciară și întabulată.„

Cornel Pîlea, primarul comunei Pietroasa: „Dânsa are un contract de închiriere a terenului. Destinație? Nici acum nu suntem în clar care e destinația sau cu ce motiv a făcut închirierea.„

Marius Criste, consilier local în Pietroasa: „Ei spun că au o bucată de teren concesionată de teren arabil, când, de fapt, este construcție, (...) este drum public care duce la intrare și ieșire spre Peștera Urșilor.„

Sătenii care vin în parcare să vândă produse de casă spun că proprietara pensiunii îi amenință că îi va alunga de pe teren. Una dintre vânzătoare susține că femeia ar fi lovit-o intenționat cu mașina chiar în fața tarabei sale.

Viorica Măduța, vânzător ambulant: „M-a văzut, nu a oprit, eu când am văzut că nu oprește am pus mâinile pe capota mașinii dânsei și m-am tras pe spate tot pe picioare, m-am dus așa până când am ajuns în fața mașinii, deci în fața mașinii eram și am căzut în fund, după aceea pe partea stângă.”

A venit și i-a dat așa în picioare, ea (n.r. -presupusa victimă) a mers așa, a stat cu mâinile pe capotă și a târât-o vreo doi metri, cred, încolo. Și a dat cu ea de pământ, jos”, spune un martor.

Proprietara pensiunii susține cã are dreptul sã scoatã tarabele de pe terenul pe care l-a închiriat: „Noi, pentru acele tarabe, deținem o sentință dată de Judecătoria Beiuș de evacuare, însă acestea refuză dinadins să părăsească terenul nostru, ba chiar mai mult fac scandal zilnic și înscenează tot felul de chestii.„

Mai mult, în primãvarã proprietara pensiunii a început sã taxeze cu 5 lei fiecare mașinã care intrã în parcare. Autoritãțile susțin cã nu au autorizat aceastã activitate.

Cornel Pîlea, primarul comunei Pietroasa: „Dânsa (n.r.- proprietara pensiunii) a făcut o solicitare pentru autorizație de funcționare pe care, datorită faptului că categoria de folosință a terenului este teren arabil, nu a fost eliberată această autorizație pentru a desfășura activitatea de încasare.”

Marius Criste, consilier local: „Prima și prima dată au zis că au un acord cu primăria. Până când, de fapt, eu am spus că nu e adevărat. Pentru că primăria momentan nu poate să concesioneze, că nu are în inventar acest teren.”

Edilii din Pietroasa au o soluție pentru a opri conflictele: „Dorim să devenim proprietari și să îl folosim ca parcare, dar a comunei, să nu mai avem discuții de cine e proprietar și cine îl folosește și cine câștigă, cine închiriază.„

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri