Sari la conținut

BIHOR. Trei refugiaţi asiatici, prinşi lângă graniţa cu Ungaria

Doi sirieni şi un pakistanez au fost prinşi în această dimineaţă de polițiștii de frontieră din Salonta, judeţul Bihor, în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară. Solicitanţi de azil în România, aceştia au recunoscut că voiau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen.

Luni dimineaţa, în jurul orei 7:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Salonta au observat trei persoane care se deplasau pe jos, spre graniţa cu Ungaria.

"Polițiștii de frontieră au reţinut persoanele în cauză, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră și deoarece acestea nu-şi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt doi cetăţeni sirieni şi un pakistanez, toţi posesori de documente pentru solicitanţi de azil în țara noastră", a transmis purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, subcomisarul Loredana Chifor.

Cei trei au recunoscut că voiau să treacă ilegal în Ungaria, de unde şi-ar fi continuat drumul spre un stat din Spaţiul Schengen. Toţi sunt acum cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

Editor web: Adrian Laboş