Sari la conținut

BIHOR. Tutun ascuns în maşină, descoperit în vama Salonta

Patru kilograme de tutun pentru care nu existau documente legale au fost găsite de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Salonta, judeţul Bihor. Marfa era ascunsă într-un autoturism condus de un cetăţean român, care voia să intre în ţară din Ungaria.

tutun bors (3)foto cu caracter ilustrativ

În vârstă de 49 de ani, bihoreanul aflat la volanul unui autoturism s-a prezentat la intrarea în ţară, prin vama Salonta, marţi după-amiază, în jurul orei 16.

La obişnuitul control, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în maşină, sub scaunul şoferului, al pasagerului din faţă şi în locul roţii de rezervă, mai multe pungi. În total, era vorba despre patru kilograme de tutun.

„În cadrul cercetărilor, persoana în cauză a declarat că a cumpărat tutunul din Ungaria pentru o cunoştinţă şi că nu ştia că nu poate aduce în ţară tutun peste o anumită cantitate”, a transmis subcomisarul Loredana Chifor, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

În valoare de 4.000 de lei, tutunul a fost confiscat, iar situaţia este verificată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Editor web: Adrian Laboş