BIHOR. Un muncitor a fost strivit de un mal de pământ

Data actualizării: Data publicării:
muncitor prins sub un mal de pamant sant Bihor 310816

Dramă într-o localitate din Bihor. Un muncitor care lucra la canalizare în Sacalasău a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el. Două ore s-au chinuit pompierii să scoată la suprafaţă trupul neînsuflețit. Autorităţile au descoperit că victima nu avea echipament de protecție, iar pereții șanțului nu erau consolidați.

Incidentul s-a produs miercuri, după ora 17, la ieșirea din Sacalasău. Doi bărbați, angajați ai unei firme de construcții, efectuau o lucrare de canalizare când unul dintre maluri s-a surpat. În timp ce unul dintre muncitori a reuşit să se salveze în ultima clipă, celălalt a fost prins sub pământ, la trei metri adâncime.

„Din câte știm, au fost două echipe de muncitori; ce formație au avut ei nu putem ști”, spune un martor.

Pompierii din Marghita au săpat cu lopețile și cu mâinile goale ca să ajungă la victimă.

„- S-a constatat ca persoana este astupată cu pământ în întregime. Am acționat pentru consolidarea șanțului cu panouri.
- Cât a durat întreaga procedură?
- A durat două ore până când am reușit să extragem persoana”, a precizat maiorul Claudiu Mag, de la Detașamentul de Pompieri Marghita.

După două ore de eforturi, victima a fost adusă la suprafaţă, iar medicii SMURD au constatat decesul bărbatului. Acesta era angajat de doar două zile la compania care se ocupa de introducerea canalizării în comuna Derna. Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor a deschis o anchetă pentru a stabili în ce condiții muncea bărbatul de 47 de ani.

„Din ce am constatat, malurile nu erau asigurate, echipament de protecție nici atât. Verificări se fac în ceea ce privește modul în care siguranța și sănătatea în muncă erau respectate, dacă din punct de vedere tehnic toate măsurile care se impuneau au fost luate în considerare, se pare că nu”, a declarat Marius Rotar, directorul ITM Bihor.

Lucrările au sistate până la finalizarea cercetărilor. Cei care vor fi găsiți vinovați pentru moartea bărbatului riscă dosar penal.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operatori: Robert Rezmuves, Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri