BIHOR. Un violent incendiu a provocat distrugeri însemnate

Data publicării:
Ghiorac 3

Pagube majore a lăsat în urma sa un incendiu care a cuprins joi, spre miezul nopții, o magazie din satul bihorean Ghiorac. O mașină a fost distrusă, alături de mai multe utilaje și tone de folie pentru solar și îngrășăminte pentru legume.

Ghiorac 1
Ghiorac 1

Pompierii au fost anunțați despre producerea incendiul cu jumătate de oră înainte de miezul nopții.

„La locul evenimentului s-au deplasat de urgență două echipaje de pompieri militari şi un echipaj de prim ajutor din cadrul Detașamentului Salonta, care au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului ce se manifesta generalizat la întreaga construcție, respectiv pentru protecția numeroaselor solarii aflate în apropiere”, a comunicat căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Operațiunea de stingere a durat două ore, dar a fost îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în construcţia afectată de flăcări. Aceasta a provocat dezvoltarea unor temperaturi înalte şi degajarea unei cantităţi mari de fum și gaze toxice. După stingerea focului, pompierii au mai rămas în zonă timp de aproximativ o oră, pentru a verifica dacă nu mai sunt şi alte focare.

„În urma evaluării pagubelor, s-a constatat că au ars circa 160 metri pătrați acoperiș din lemn cu învelitoare de plăci bituminoase, un autoturism aflat în interiorul construcției, circa 1000 kilograme folie solar, aproximativ 120 de litri de motorină, circa 60 de litri ulei de motor, aproximativ 1500 kilograme îngrășământ pentru legume, 2 motopompe, 4 pompe electrice, 1 aparat de sudură și 3 vermorele”, susţin salvatorii.

Primele cercetări arată că incendiul a fost, cel mai probabil, provocat de un scurtcircuit la instalația electrică a maşinii aflată în interiorul magaziei.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ISU Crişana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri