BIHOR. Vârtop, alternativă low-cost pentru schi

Data actualizării: Data publicării:
vartop

Alternativă low-cost pentru practicarea sporturilor de iarnă! Satul de vacanță Vârtop din Bihor poate fi o alternativă mai puțin costisitoare față de stațiunile consacrate. Atrași de amenajările moderne și de condițiile oferite, mii de turiști au venit în această perioadă să schieze pe pârtia Piatra Grăitoare din Apuseni.

Instalaţia de teleski de la Vârtop este pornită din 19 decembrie şi poate transporta 1400 de persoane pe oră, de dimineaţa până la 8 seara.

"Abonamentele sunt în funcție de zile se poate face abonament pe două zile, pe o zi, pe patru zile. Biletul normal este 7 lei urcarea, 4 lei pentru copii", a explicat Daniel Ilea, șeful instalației.

Un abonament pentru 4 zile, de luni până joi, costă 200 de lei. Sunt preţuri mai mici decât în alte staţiuni, spun turiştii care aleg părtia Piatra Grăitoare.

"Este mai ieftin. Sunt condiții foarte bune de schiat, pârtiile sunt bine amenajate din toate punctele de vedere."

"Cam 200-300 de lei, mâncare, ceai băutură sucuri, cazare."

"În Bihor pentru o zi de schiat, peste 200 de lei - abonamentul pentru telescaun, închiriatul schiurilor, combustibilul până aici."

"Echipamentul de schi este 25 de lei și cel snowboard - de 30 de lei", spune Horia Lazăr , instructor de schi.

Un monitor de schi costă 70 de lei pentru o oră. Specialiştii le recomandă schiorilor să se protejeze de frigul din această perioadă.

"Trebuie să fie foarte bine echipați și îmbrăcați, protejați pe toate părtile corpului! Ieri s-a schiat pe minus 20 de grade celsius", atrage atenţia Istvan Pinter, directorul Salvamont Salvaspeo Bihor.

Cei care nu vor să schieze pot opta să se plimbe cu sania trasă de cai. Cazarea la pensiunile autorizate din zonă, pornește de la 150 de lei pentru o noapte.

"În această perioadă la noi camera dublă este 200-220 de lei, prețul include micul dejun și accesul la saună și la piscină. Iar în cursul săptămânii, când nu e vacanță, prețul este 160 de lei", a detaliat Adrian Varga, administrator de pensiune.

Administratorii de pensiuni sunt optimişti în privinţa încasărilor. Asta mai ales că meteorologii au anunţat o iarnă bogată în ninsori.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri