Bihorean acuzat că a violat o fată de 12 ani, arestat după ce copila a rămas însărcinată

Data actualizării: Data publicării:
<> on February 17, 2016 in Manaus, Brazil.
Foto: GettyImages

A fost nevoie de o expertiză genetică pentru ca un bihorean acuzat de viol asupra unei minore de 12 ani să ajungă după gratii, la aproape jumătate de an de la începerea anchetei. Bărbatul este bănuit că începând din luna martie a anului trecut a abuzat-o de pe mai multe ori pe copila aflată în îngrijirea lui.

Lovită și amenințată cu cuțitul, fetița a rămas însărcinată în urma violurilor repetate. La sfârșitul lunii august 2017, un procuror din cadrul Parchetului Oradea l-a reținut pe suspect.

"Actiunea penală a fost pusă în mișcare (...) prin ordonanța procurorului din data de 30.08.2017. În data de 31.08.2017 s-a dispus de către procuror măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore și a fost prezentat la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, propunere respinsă de judecătorul de drepturi si libertăți", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Au urmat mai multe activități, printre care și o expertiză genetică cerută de anchetatori.

După ce a primit rezultatul acesteia, procurorul a formulat miercuri o nouă propunere de arestare a bărbatului. "În cursul zilei de 14.02.2018, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a dispus arestarea preventivă (...) pe o durată de 30 de zile", au transmis procurorii orădeni.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri