Bihorul are, oficial, un nou prefect

Data actualizării: Data publicării:
Ioan Mihaiu prefect de Bihor

Din ultima zi a lui mai, Bihorul are, în mod oficial, un nou prefect. Fostul reprezentant al Guvernului, Claudiu Pop, a fost înlocuit cu Ioan Mihaiu, până în prezent şef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice. Numit în 2012, Pop a fost cel mai longeviv prefect de Bihor.

"Domnul Mihaiu Ioan exercită cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, funcţia publică de prefect al judeţului Bihor", a anunţat Mihai Chirică, secretar de stat în MAI.

După anunţul numirii sale, Ioan Mihaiu a depus jurământul şi a preluat oficial mandatul de prefect. A precizat că va fi un factor de unitate şi a indicat ce va urmări ca prefect.

"Să avem un loc de muncă stabil şi salarizat cel puţin decent; ne dorim grădiniţe, şcoli, universităţi la nivel standard corespunzător cu profesori motivaţi, bine plăţiţi, spitale curate, dotate cu aparatură modernă."

"Veţi reuşi să aveţi un mandat departe de orice influenţă pentru buna implementare a politicilor guvernamentale şi pentru sprijinirea locuitorilor acestui minunat judeţ", i-a transmis succesorului său Claudiu Pop, fostul prefect de Bihor.

"Nu-i doresc un mandat de 5 ani; îi doresc un mandat până în 2020, după care să se gândească la altceva - dacă e după mine", i-a urat Ioan Mang, vicepreşedintele CJ Bihor.

Şi bihorenii au avut mesaje pentru noul prefect.

"Să fie un adevărat gospodar, om pentru locuitorii judeţului Bihor."

"Să respecte legile în primul rând, legile în vigoare."

"Drumurile naţionale să se extindă, să se perfecţioneze."

La învestirea prefectului Ioan Mihaiu au participat şefii instituţiilor şi serviciilor din judeţ şi mai mulţi primari de comune.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri