Bijuterii pe patru roți, expuse la Oradea, la "Retroparada Primăverii"

Data actualizării: Data publicării:
RETRO_PARADA_

Centrul Oradei le-a aparţinut, sâmbătă, maşinilor de epocă. Adevărate bijuterii pe patru roţi, acestea au fost scoase din garaje, aranjate şi dichisite şi aduse apoi la „Retro Parada Primăverii". Eveniment tradițional organizat de Retromobil Club România, manifestarea a marcat deschiderea sezonului pentru mașinile de epocă.

Colecționar împătimit, Adrian Fărcaș a venit cu un Rolls Royce din 1975 și cu un Peugeot din 1929. Acesta din urmă a fost cumpărat recent din Franța și urmează să fie recondiționat.

"Rolls Royce-ul se află într-o stare destul de avansată de recondiționare, mai este foarte puțin de lucru pe el, iar Peugeotul este doar la început, l-am adus ca să-l admire lumea", a spus colecţionarul.

Însă pasiunea pentru mașinile de epocă nu e deloc ieftină, spune bărbatul care investește sume considerabile ca să le redea strălucirea de odinioară. "Sunt de la costisitoare până la foarte costisitoare. Depinde de modelul mașinii, având în vedere că este vorba despre un Rolls Royce aici, și piesele, absolut toate materialele pe care le folosim sunt destul de scumpe."

La retroparadă a fost adusă și o Skoda Octavia din 1963.

"90% e original, reparat tot pe ea, cauciucuri, niște consumabile au fost schimbate, s-au pus noi, restul tot e refăcut", explică proprietarul.

Maşinile de epocă au atras privirile a sute de persoane. Vehiculele au putut fi admirate mai multe ore în Piața Unirii din Oradea, după care au pornit într-o paradă pe străzile orașului.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri