BILANȚ ÎN SPORT. Ingrid Huszar, sportiva anului la CS Crişul

Data publicării:
sport huszar

Cel mai vechi club orădean şi-a premiat în această după-amiază cei mai buni sportivi din 2016. Sporturile de apă, înotul şi polo au fost cele care au adus clubului Crişul cele mai importante medalii.

Astfel, proaspăta campioană naţională la înot, Ingrid Huszar, a fost desemnată excelenţa anului la sporturi olimpice. Ea a fost urmată în top de Ioana Buzlea care a obţinut primele medalii la înot seniori pentru Crişu, şi de campionul la 100 metri bras cadeţi Mihnea Dăscălescu. La sporturile de echipă olimpice, cele mai bune au fost poloistele pregătite de Liviu Garofeanu.

„Iată, de doi ani, cel mai bun sportiv al anului la clubul Crişul este un înotător", a remarcat Ionel Bungău, directorul CS Crişul.

Cu doar cinci secţii finanţate de minister din cele 18 cât are în total clubul, directorul CS Crişul nu ascunde că s-ar fi aşteptat la mult mai mult de la 2016.

„Ca şi club sunt nemulţumit, se putea şi mai mult. Dar... Avem răbdarea şi speranţele ca la acele secţii la care noi sperăm că se poate mai mult, să înceapă să demonstreze acest lucru şi aici mă refer la box, judo, atletism."

Crişul Oradea a adunat în acest 63 de medalii, dintre care 38 la sporturi olimpice şi 25 la sporturi neolimpice. Cea mai prolifică secţie a fost cea de înot cu 30 de medalii, urmată de polo, cu cinci medalii, şi atletism cu două medalii. Judo-ul şi boxul au completat lista, fiecare cu câte o medalie.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri