Sari la conținut

Bilanţ la ISU "Crişana" | 10.000 de intervenţii pentru pompierii bihoreni în 2016

Număr record de intervenţii pentru pompierii bihoreni pe parcursul anului trecut. Nu mai puţin de 10 mii de evenimente au implicat acţiunea de urgenţă a salvatorilor din judeţ în 2016.

Cele mai multe au fost intervenţiile SMURD, care a avut zilnic 24 de solicitări.

Col. Sorin Mihai Caba, inspectorul şef al ISU "Crişana": "Peste 7500 de cazuri de prim-ajutor, peste 400 de cazuri de asistenţă a persoanelor, 220 de asigurare a personalului la intervenţiile la incendii şi 108 intervenţii ce au presupus descarcerarea."

Anul trecut, pompierii bihoreni au intervenit la peste 300 de incendii, ocazie cu care au salvat zeci de persoane, dar şi bunuri în valoare de 46 de milioane de lei.

Col. Sorin Mihai Caba, inspectorul şef al ISU "Crişana": "Am avut patru persoane decedate în 2016, respectiv 16 rănite, colegii mei reuşind să salveze 26 de persoane."

Salvatorii au observat că la începutul lui 2017 a crescut numărul incendiilor. Doar în luna ianuarie s-au produs în judeţ 50 de astfel de evenimente. Explicaţia?

Col. Sorin Mihai Caba, inspectorul şef al ISU "Crişana": "Datorită şi perioadei foarte reci pe care am petrecut-o şi s-ar putea să nu se fi încheiat. Ca şi cauze principale au fost instalaţiile de încălzire."

Ca să fie mai eficienţi în intervenţii, pompierii din cadrul ISU Crişana au primit anul trecut două autospeciale cu apă şi spumă, două camioane de intervenţie şi un container cu echipamente de intervenţie pentru salvarea persoanelor prinse sub dărâmături. La acestea se adaugă o autospecială de intervenţie la misiuni pirotehnice.

În plus, în 2016 specialiştii ISU "Crişana" au efectuat 2300 de controale.

"S-au întocmit 899 de procese verbale de contravenţie, cu peste 1300 de amenzi, cu un total în cuantum de 3,2 milioane de lei", spune inspectorul şef al ISU "Crişana".

Anul trecut, pompierii bihoreni au desfăşurat patru exerciţii de cooperare în situaţii de urgenţă.

Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves