Sari la conținut

Bilanţul a patru ani de mandat la Primăria Oradea

Dacă acum şase ani, în Oradea predominau activităţile comerciale, din 2012 firmele de producţie, transport sau logistică au înclinat balanţa în favoarea industriei. Conform autorităţilor locale, acest lucru se traduce printr-o creştere a salariului mediu net pe economie în ora;.

"Faţă de anul 2009, anul 2015 înregistrează o creştere de 31%. Concret, de la 326 de euro la 426 de euro", explică Eduard Florea, managerul public al Oradei.

Viceprimarul liberal al Oradei, Mircea Mălan, a vorbit despre investiţiile în Parcurile Industriale, care anul trecut au generat pentru bugetul local 840 de mii de euro din impozitul pe salarii. "S-au asumat 4637 de noi locuri de muncă şi astăzi sunt existente 3516. Valoarea investiţiilor asumate fiind de 206 milioane de euro."

La rândul său, viceprimarul UDMR Istvan Huszar s-a referit la realizările pe plan sportiv. Huszar a remarcat organizarea în Oradea unei grupe a Campionatului European de baschet feminin şi găzduirea, la vară, a campionatului naţional de sărituri în noul aquapark din oraş.

La bilanţul administraţiei locale a fost invitat şi Ovidiu Mureşan, viceprimar în perioada în care PSD a administrat oraşul alături de PNL.

"Am reuşit să găsim resurse financiare pentru a reabilita clădirile de pe Independeţei 3, Dunării 2, Casa Armatei - Cercul Militar. În prezent se lucrează la Palatul Apollo, Poynar, Palatul Stern, Moskovits, Republicii 13, Palatul Ulmann şi Casa Adorjan urmează", a precizat Mureşan.

Ilie Bolojan, primarul Oradei: "Nu toate lucrurile sunt perfecte, este adevărat, nu toate lucrurile sunt bune, sunt multe lucruri de făcut. Dar orice s-ar spune, aceste investiţii importante care au fost trecute în revistă au fost rezultatul unei munci de echipă şi ele se văd în oraş, iar efectele lor se vor vedea în anii următori."

Bolojan se află la finalul celui de-al doilea mandat de primar al Oradei şi şi-a anunţat intenţia de a candida pentru un nou mandat la alegerile locale din iunie.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Constantin Gheorghiţă