BILIARD. Ioan Ladanyi, învingător în turneul TPA de la Oradea

Data actualizării: Data publicării:
sport biliard

După un turneu de zece luni care s-a disputat pe parcursul a şase etape în cinci oraşe din Transilvania, TPA Tour şi-a desemnat sâmbătă şi duminică, la Oradea, cei 32 de sportivi calificati pentru etapa Master la biliard.

Competiţia a reunit cei mai buni jucători din România, dar şi din Ungaria.

„Această ultimă etapă a fost printre cele mai ridicate ca nivel, cu 46 de jucători şi cu participare internaţională din partea vicecampionului european din Budapesta, Oliver Szolnokyi", a declarat Levente Czirjak, organizatorul competiţiei.

Într-o astfel de companie, foştii campioni naţionali Ioan Ladanyi şi Ovidiu Cristea şi-au disputat prima poziţie. În final s-a impus cel dintâi, la capătul unui meci spectaculos.

„Sunt mulţi jucători din România la acest concurs şi mulţi jucători cu experienţă internaţională care au foarte multe victorii cu jucători de top european şi tocmai de aceea am venit, ca să mă duelez cu ei, ca să îmi menţin forma", susţine Ovidiu Cristea, multiplu campion naţional.

„TPA se ridică la nivelul unei competiţii internaţionale şi pot să zic că eu, ca arbitru internaţional, nu am văzut nicio diferenţă faţă de Campionatul European şi aici", a spus Alexandru Balaş, arbitru internaţional.

Podiumul competiţiei a fost completat de Oliver Szolnokyi, din Ungaria şi Daniel Gale, din Timişoara. Etapa Master este programată să aibă loc în luna ianuarie a anului viitor.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri