Birourile primăriei din Borșa, sparte cu maşina de găurit

Data actualizării: Data publicării:
poza Borsa1

Primărie devastată cu… maşinile de găurit. Se întâmplă în Borșa, județul Maramureș unde, de câteva zile, birourile primăriei sunt sparte, rând pe rând, chiar sub ochii angajaților.

sursă: Facebook Ziarul de Borşa

Totul în baza unei sentințe judecătorești obținută de membrii unui composesorat din zonă. Miza, spune primarul, o reprezintă o serie de documente istorice, probe importante într-un proces care durează de mai bine de 14 ani.

Dacă membrii Composesoratului Borșa susțin că ar deține 17.000 de hectare de pădure, documentele istorice, spune edilul, atestă doar o treime din suprafață (6.056 de hectare - n.r.).

„Ei au obținut, prin nu știu ce mijloace, o sentință judecătorească care le dă dreptul să verifice și să constate dacă există documentele alea sau nu, iar intenția lor era, în momentul în care pun mâna pe ele, să le distrugă, în așa fel încat noi să nu mai putem face revizuirea sentinței. Bineînțeles că noi am solicitat Arhivelor Naționale să le depunem la arhive și să fie în siguranță acolo”, a explicat, pentru Digi24 Oradea, Sorin Timiș, primarul orașului Borșa.

Cum birourile sunt sparte și apoi sigilate, activitatea în Primăria Borșa este, pentru moment, blocată.

Reporter: Izabela Jurasko

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri