Bloc operator de 6.000.000 de euro. Zece săli de operaţii au fost inaugurate la Spitalul Judeţean din Oradea

Data publicării:
BLOC OPERATOR

Lucrările la blocul operator au durat un an şi jumătate și, într-o primă fază, au presupus renovarea completă a spaţiilor. Sălile au fost dotate cu echipamente ultramoderne pentru intervenții chirurgicale.

"Sunt zece săli pentru toate specialităţile chirurgicale, exceptând urologia care va fi separat, au dotările de ultimă oră; toate sunt identic dotate, au tot ce le trebuie. E nevoie de astfel de săli ca să le oferim medicilor condiţii de lucru şi pacienţilor condiţii de tratament", consideră dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean din Oradea.

"Chiar era nevoie, cred eu şi mi se pare o chestie foarte bună."

"Foarte bine, e amenajat, e frumos, e curăţenie, chiar acum am ieşit din spital."

"Foarte în regulă, mai mult decât atât ce se poate spune, prioritate absolută."

Noile săli de operaţii vor deservi secţiile de chirurgie generală, ORL, chirurgie plastică, ortopedie, neurochirurgie şi oftalmologie. Intervenţiile vor fi realizate chiar de chirurgii spitalului.

"Suntem la standarde pot să spunem europene: exact cum se operează în străinătate aşa se operează şi la noi acum, începând de la partea hotelieră de infrastructură, la partea de instrumentar şi de aparatură medicală", spune dr. Aurel Mohan, medic specialist neurochirurg.

"Sistemul sanitar românesc, trebuie să recunosc, este într-un progres extraordinar, poate nu atât de mult cât ne-am dori, dar oricum mai bine ca şi acum nu a fost niciodată", este de părere dr. Virgil Popa, medic cardiolog intervenţionist.

Prezent la eveniment, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat că spitalul orădean poate fi considerat un exemplu pentru celelalte unităţi medicale.

"Cred că dincolo de faptul că e finalizat şi că arată foarte bine, blocul acesta reprezintă o nevoie a secolului în care ne aflăm. Aici e vorba de un management corect, performant."

Banii pentru modernizarea blocului operator au fost asiguraţi din trei surse: un milion şi jumătate de euro din fonduri europene, alte 3,5 milioane de euro - din veniturile proprii ale spitalului, iar un milion două sute de mii de euro au fost asiguraţi de primărie.

Până în toamna acestui an, tot la Spitalul Judeţean din Oradea vor fi modernizate şi sălile de operaţie pentru afecţiunile urologice.

Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri