Bloc operator modernizat

Data publicării:
stirea 203 20vo 20sincron 20investitii-43825

Aproape un milion şi jumătate de euro vor fi investiţi în cele patru săli de operaţie, bani obţinuţi din fonduri europene cu ajutorul Universităţii din Debreţin.

La această categorie de finanţare au fost disponibile şase milioane de euro, iar Primăria Oradea a obţinut mai bine de jumătate din bani, chiar dacă pentru ei s-au bătut alte şapte judeţe din ţară. Prin acest proiect va fi modernizat şi blocul operator de la Spitalul Judeţean.

"Sunt 4 săli de operaţie complet dotate şi utilate şi reabilitate toate spaţiile iar la maghiari înseamnă un sistem euronavigator, un aparat", a spusCristian Delcea, manager de proiect.

"Pacientul oncologic nu va mai fi plimbat prin alte părţi, la alte spitale pentru a fi operat noi având toată dotarea necesară atât pentru operaţiile oncologice, ginecologice cât şi pentru operaţii de altă natură, toracică sau chirurgie generală. medicii vor veni să opereze acolo, nu pacienţii se vor plimba", a declaratdr. Ovidiu Pop, managerul Spitalului Municipal din Oradea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri