Sari la conținut

BMW Fest 2015. Fanii mărcii germane s-au întâlnit la Oradea

Sergiu Lucan are 28 de ani și este din Suceava. Ca să lupte cu succes în concursurile de la BMW Fest Oradea a investit în maşină 30 de mii de euro: a modificat-o în totalitate cu piese importate din Statele Unite.

"Prima modificare care a fost făcută până la 740 de cai, aceea a fost făcută anul trecut. A durat undeva până la șase luni de zile. Cea de a doua modificare a fost făcută anul acesta: un turbo mai mare, intercoller a durat undeva la două luni", explică Sergiu.

Cu astfel de modificări, probele pregătite de organizatori au fost adevărate demonstraţii de virtuozitate. Adrenalina s-a simţit din plin la cursele contratimp, la cele de burnout ori la demonstraţiile de drift.

În Oradea există o comunitate puternică de posesori de autoturisme BMW. A fost motivul pentru care organizatorii au considerat că acesta este locul potrivit pentru un astfel de eveniment.

"În Germania este o tradiție de mai mult de 15-20 de ani și vrem ca și noi în Oradea să fim primii care avem cel mai important eveniment din țară", susţine Ervin Koszta, partener BMW Fest 2015.

"Suntem câțiva care suntem BMW-iști adevărați, iubim mașinile BMW și încercăm să ne adunăm săptămânal", recunoaşte un participant. "E mai mult pentru hobby. Doar să fim împreună și să vorbim despre mașini."

"Ne așteptăm la o participare masivă atât din ţară, cât și din afara granițelor, vom fi aproximativ 300 de mașini. Vrem să promovăm evenimentul la nivel internațional", afirmă Delia Ciobanu, organizator al BMW Fest 2015.

Participanţii au achitat o taxa de înscriere de 30 lei ca să participe la toate probele organizate în cadrul celei de a treia ediții a BMW Fest.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş