BORŞ. Trei sirieni, descoperiţi într-un TIR

Data actualizării: Data publicării:
3 SIRIENI 12.06.17

Trei tineri din Siria sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră din Borş după ce au încercat să iasă ilegal din ţară ascunşi pe şasiul semiremorcii unui automarfar. Au recunoscut că acesta a fost modul în care voiau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen.

3 SIRIENI 2
3 SIRIENI 2

Întâmplarea s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 3:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Borş, județul Bihor. Pe sensul de ieşire din ară s-a prezentat Irfan K., un cetăţean turc de 52 de ani, aflat la volanul unui autotren. Alături de el se afla al doilea şofer, un alt cetăţean turc de 32 de ani.

Potrivit documentelor de însoţire a mărfii, în autotren erau transportate piese auto destinate unor firme din Ungaria şi Polonia. Însă, când au verificat semiremorca, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse pe şasiul semiremorcii, trei persoane.

"În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani. Aceștia au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen. Totodată, cei doi conducători auto au declarat că nu au avut cunoştinţă despre existenţa celor trei persoane ascunse sub remorca ansamblului auto", a transmis purtătorul de cuvânt al IJPF Oradea, comisarul-şef Laura Bondar.

Cei trei sirieni sunt cercetaţi acum pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar şoferii turci sunt acuzaţi de trafic de migranţi.

Trei ore mai târziu, tot poliţiştii de frontieră din Borş au descoperit, la aproximativ 300 de metri de graniţă, trei bărbaţi care se deplasau, pe câmp, spre Ungaria,

"În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Kosovo, cu vârste cuprinse între 27 şi 35 de ani. Bărbaţii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria deoarece doreau să ajungă în state din vestul Europei", susţine comisarul-şef Bondar.

Toţi cei trei kisovari sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: IJPF Oradea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri