BOX. Luptătorii pentru centura Mediterranean au trecut proba cântarului

Data actualizării: Data publicării:
fata in fata box

S-a consumat deja prima rundă a întâlnirii pentru centura Mediterranean, categoria cruiserweight (în limitele 90 de kilograme), de la Sînmartin, judeţul Bihor. Localnicul Alexandru Jur şi adversarul său, francezul Jean Jacques Olivier, au trecut, joi seara, proba cântarului.

prezentare centura2
prezentare centura2

Francezul, cu 89,8 kilograme, a fost mai greu decât Jur, care a cântărit 88,4 kilograme. Sportivul bihorean este deţinătorul centurii EBU în versiunea WBC şi a disputat până în prezent 17 meciuri la profesionişti, în care a obţinut 16 victorii.

„Vreau să demonstrez că, după toată munca mea care a fost în aceşti zece ani, merit să am centura asta şi merit să fiu campion WBC internaţional”, a declarat Alex Jur.

Pentru deţinătorul centurii Uniunii Europene în versiunea WBC lupta din această seară va fi prima pe care o va da acasă, din România.

„Am emoţii, pe lângă aceasta aştept publicul să strige şi să mă susţină. Am mai mare energie, mai mare forţă când ştiu că, mai ales că boxez acasă, ştiu că toată lumea vine să mă vadă.”

Boxeurul bihorean, care în ziua cântarului a împlinit vârsta de 33 de ani, nu s-a arătat deloc impresionat de adversarul său ce are în palmares 8 victorii în 9 meciuri disputate, din care 6 prin KO.

„Nu, nu mă intimidează. Sunt boxeur, şi el este boxeur, suntem nişte luptători, suntem în ring şi ne facem treaba cât mai bine.”

Gala este programată să înceapă la ora 19 în sala de sport din Sînmartin şi mai cuprinde cinci meciuri la amatori şi unul la profesionişti. O victorie i-ar putea aduce lui Alex Jur şansa unei prime lupte pentru un titlu mondial.

„S-ar putea la sfârşitul anului să fac un titlu WBA mondial", spune boxeurul bihorean.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri