Brazii pot fi cumpărați în cinci locuri din Oradea. Prețurile variază între 20 și 120 de lei

Data actualizării: Data publicării:
brazi piata rogerius3
foto: ADP Oradea

Administrația locală din Oradea a stabilit cinci locuri în care pot fi vânduți în acest an brazii de Crăciun. Prețurile sunt apropiate de cele de anul trecut, spun edilii. Un pom de sărbători costă între 20 de lei 120 de lei, în funcție de înălțimea, proveniența și coroana bradului.

foto: ADP Oradea
foto: ADP Oradea

Administraţia Domeniului Public (ADP) din Oradea a stabilit cinci locuri în care comercianţii își pot vinde brazii. Este vorba despre Piaţa Nufărul (pe platoul din spatele pieţei), Piaţa Decebal (spre podul Decebal), Piaţa Ioşia (terenul situat lângă sectorul legume-fructe), Piaţa Cetate (aleea din faţa halei de lactate) și Piaţa Rogerius (pe terasă, în zona de mâncare).

În Piața Cetate, brazii sunt de origine autohtonă, în timp ce în Piața Rogerius, pomii de Crăciun au fost aduși din comun bihorenă Șinteu, dar și din județele Sălaj și Maramureș.

“Un brad argintiu de 1,5 metri costă aproximativ 30-40 de lei, iar unul de 2 metri se vinde la aproximativ 50 de lei, dar pot ajunge și la 80 sau chiar 100 de lei, cum ar fi cei de la Jugăstreni, din județul Maramureș. Mai ieftini sunt brăduții mai mici, și anume cei cu înălțimea de 1 metru sau chiar jumătate de metru, care se vând cu aproximativ 20-25 de lei”, se arată într-un comunicat al ADP Oradea.

Comercianții vor române în piețe până în Ajunul Crăciunului.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri