Buchetul pentru Doamna, confecţionat de o maramureşeancă din flori din hârtie

Data publicării:
buchet flori hartie

Orhidee, hortensii, trandafiri, cale, iriși, bujori, lalele sau gladiole - toate din hârtie creponată, reunite într-un "buchet pentru Doamna". Este ideea unei tinere din Baia Mare care revoluționează buchetul de flori oferit doamnei educatoare, învățătoare sau profesoară în prima zi de școală. Realizate din hârtie creponată, delicatele flori copiază extrem de fidel florile naturale, dar au și un mare avantaj: râmân amintire peste ani.

Petalele se decupează şi se ondulează, după care se fixează pe o scobitoare și sunt modelate rând pe rând. Astfel, în mai puțin de 10 minute, din mâinile Ligiei Bichiri iese un trandafir mare și roșu. Tânăra, de profesie educatoare, a descoperit această pasiune în urmă cu câțiva ani, printre copiii săi de la grădiniță.

“Primele flori le-am făcut pentru o serbare, pe urmă am plecat în străinătate și acolo am făcut un curs de aranjamente florale, dar nu mi-a plăcut efectiv să lucrez cu florile naturale, nu știu de ce - am o chestie așa, mai spirituală. Şi am început să le fac pe ale mele.”

Astăzi, living-ul apartamentului în care locuiește s-a transformat într-o grădină de flori: orhidee, maci, trandafiri sau cale. Pe lângă materia primă folosită - hârtie creponată, sârmă, bandă florală și acuarele - în fiecare floare pe care o realizează, Ligia pune, mai presus de toate, pasiune.

“Iubesc să iubesc ceea ce fac. Și îmi place să vad că ceea ce fac eu aduce fericire celor din jur.”

În toamna acesta, tânăra a venit cu o idee inedită: buchetul de flori pentru doamna educatoare, învățătoare sau profesoară realizat din… hârtie creponată.

“Florile din hârtie creponată rămân pentru mult timp. Pot să fie păstrate. Pot să fie păstrate în sala de clasă, în sala de grădiniță, acasă la Doamna”, spune Ligia.

Ideea tinerei a prins foarte bine în rândul clientelor sale, astfel că buchete de flori realizate din hârtie creponată vor fi oferite luni, în prima zi de școală, de mai mulți elevi din întreaga țară.

Pentru realizarea unui buchet de flori din hârtie creponată timpul de lucru variază de la două ore la două zile, în funcție de numărul, de tipul, dar și de complexitatea florilor alese. La fel și prețul: între 65 și 95 lei.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri