Sari la conținut

Bucurie la sediul ACL Bihor, stupoare în tabăra PSD

Membrii şi simpatizanţii PNL şi ai PDL s-au strâns la sediul Alianţei Creştin-Liberale ca să afle rezultatele votului. Iniţial, cu toţii au fost rezervaţi în declaraţii. În schimb, în tabăra social-democrată domnea optimismul înainte de închiderea urnelor.

"Sunt convins că scorul pe care îl vom obţine va duce la câştigarea alegerilor prezidenţiale", spune Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor.

A venit, însă, momentul anunţării datelor sondajului INES, care l-a dat învingător pe Klaus Iohannis. În timp ce la ACL s-au auzit strigăte de bucurie, la PSD s-a aşternut tăcerea.

A venit apoi rândul comentariilor, în fiecare tabără:

Cornel Popa, președintele PNL Bihor: "Am spus că vom câștiga. Am făcut-o."

Florian Bodog, senator PSD de Bihor: "Sincer, nu mă aşteptam la un astfel de rezultat, însă toate calculele au fost date peste cap!"

Găvrilă Ghilea, preşedintele PDL Bihor: "A fost o campanie electorală mai urâtă decât pe vremea lui Ion Iliescu."

Petru Filip, preşedinte executiv PSD Bihor: "Suntem în marja de eroare 53 la 47; se poate întâmpla orice!"

Ilie Bolojan, preşedintele PNL Oradea: "Trebuie să asigurăm colectarea datelor, numărătoarea lor corectă, în așa fel încât aceste date să fie asigurate pentru numărătoarea națională."

Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor: "Aproape 310 mii de oameni, dacă nu mă înşel, în Bihor la vot o astfel de prezenţă nu a mai fost din 1990-1991."

Gestul lui Victor Ponta de a-şi recunoaşte înfrângerea a fost apreciat de adversari.

"Este mulțumitor că în ceasul al treisprezecelea mai are fair-play și cineva de la PSD, respectiv domnul Ponta", a declarat Gavrilă Ghilea, preşedintele PDL Bihor.

Târziu, în noapte, membrii ACL au sărbătorit victoria printr-un marş până în faţa Prefecturii, unde au cântat imnul naţional.În schimb, social-democraţii au avut nevoie de jandarmi ca să părăsească sediul PSD, în faţa căruia s-au strâns sute de manifestanţi.

Reporteri: Bogdan Costea, Gabriel Bonaciu
Operatori: Darius Pop, Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş