Sari la conținut

Bursa generală a locurilor de muncă în Bihor: 2100 de slujbe oferite de 100 de firme

Ofertă bogată la bursa generală a locurilor de muncă de la Oradea. Cele 100 de companii participante au căutat candidați pentru mai bine de 2100 de slujbe. Mulți și-au găsit un loc de muncă, în timp ce alții s-au mulțumit doar să ceară informații.

Peste 900 de persoane au venit să-și caute o slujbă la bursa organizată în Oradea.

"Am venit să îmi caut un loc de muncă, preferabil ceva în domeniul tehnic. Tehnic sau inginerie, adică. Sunt firme care caută ingineri, dar cam prea puţine", spune un tânăr.

"Am venit să mă interesez de un job de mecanic. Am şi găsit şi sunt foarte bucuros", recunoaşte altul.

"Am venit să mă uit doar, sunt în căutare de informaţii", spune o tânără.

Cele aproape 100 de firme venite din tot județul au căutat de la ingineri şi agenţi de vânzări, până la mecanici auto şi meseriaşi în construcții.

"Căutăm specialişti pe partea de inginerie, pe partea de inginerie electronică. De asemenea căutăm şi tehnicieni. Avem şi joburi pentru entry-level; singura cerinţă ar fi să cunoască limba engleză şi dorinţa de învăţare şi de dezvoltare", susţine Carmen Toie, specialist în recrutare la o companie.

Au fost prezente inclusiv centre de formare profesională.

"Oferim cursanţilor posibilitatea de a urma un curs de limbi străine în diferite domenii: în domeniul medical, în domeniul afacerilor, în domeniul IT. Cererea cea mai mare este spre limbile germană, engleză şi franceză", spune Anca Cheta, managerul unui centru pentru limbi străine.

"Au fost prezenţi 100 de angajatori, cu peste 2100 de locuri de muncă, locuri de muncă care au acoperit toate domeniile de activitate a judeţului Bihor. Vorbim despre turism, producţie, servicii, chiar agricultură, servicii financiare", a detaliat Csaba Bekesi, director executiv al AJOFM Bihor.

Bursa generală a locurilor de muncă este organizată, o dată pe an, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor. În toamnă, va avea loc şi Bursa generală a locurilor de muncă pentru absolvenţi.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş