Burse mai mari la Universitatea din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
burse studenti

Crește valoarea burselor acordate de Universitatea din Oradea. Este vestea bună pe care le-au dat-o studenților șefii instituției bihorene de învățământ superior. Astfel, bursa socială se va dubla și va ajunge la 580 de lei, în timp ce suma alocată pentru perfomanță în sport, știință și pentru voluntariat va urca de la 450 de lei la 1000 de lei. Noile burse vor fi acordate din următorul an de învățământ.

Anunțul creșterii cuantumului burselor a fost făcut marţi de conducerea Universității din Oradea.

"Vă dau exemplul bursei speciale, care este o bursă de performanţă care recunoaşte activităţile sportive, culturale, ştiinţifice, voluntariatul - de la 450 de lei la 1000 de lei, bursa de ajutor social care a crescut cu 232% de la 250 la 580 de lei", a exemplificat Ligia Burtă, prorectorul Universităţii din Oradea.

Bursa de studii doctorale, dar şi cea pentru rezultate pe plan sportiv vor creşte cu 100 de lei. Toate vor fi acordate din urmãtorul an de învãțãmânt, când Universitãții din Oradea i-au fost alocate 1600 de locuri bugetate pentru studii de licenþã. La acestea se adaugã 760 de locuri pentru master și 16 locuri bugetate pentru studiile doctorale. În prezent, instituția de învãțãmânt superior are 15 facultãţi, iar din toamnã va fi înființatã o nouã specializare.

"Un program la Facultatea de Medicină şi Farmacie, Nutriţie şi Dietetică, program ce se va întinde pe o durată de trei ani şi pentru care avem o cifră de şcolarizare maximă de 50 de locuri", susţine Constantin Bungău, rectorul Universităţii din Oradea.

În luna mai, Universitatea îşi propune o serie de acţiuni care sã promoveze activitãţile educative şi tinerii merituoşi, dar și sã atrag noi studenți. Astfel, va fi organizatã o zi a porţilor deschise și o sesiune dedicatã carierei, în parteneriat cu firme din oraş.

"Dorim să primim în campusul universităţii de la tinerii şcolari, la cei din preuniversitar şi chiar şi pe cei care acum sunt la grădiniţă. (Le prezentăm - n.n.) modul în care să îşi redacteze CV-ul , modul în care să se prezinte la un interviu", spune rectorul Universităţii din Oradea.

Universitatea din Oradea are un buget anual de 700.000 de euro în ceea ce priveşte bursele Erasmus de care beneficieazã 165 de studenţi. În schimb, la Oradea vin anual 125 de studenţi strãini, cei mai mulţi din Portugalia, Turcia şi Italia.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri