Călătorii gratuite cu trenul pentru studenţi

Data publicării:
studenti tren

De la 1 februarie, aproape o jumătate de milion de studenţi ar putea circula gratuit pe calea ferată. Pentru CFR Călători, asta înseamnă mai puţini bani încasaţi din bilete. Va fi la mila statului pentru a-şi acoperi gaura din buget.

15% din biletele vândute de CFR Călători în primele 11 luni ale anului trecut au fost către elevi şi studenţi, care plătesc doar jumătate din costul biletului. Au lăsat la casele de bilete peste 58 de milioane de lei.

De la 1 februarie, însă, peste 468 de mii de studenţi, nu vor mai plăti UN leu pentru a călători cu trenul, promit guvernanţii. Gratuitatea va fi valabilă inclusiv în timpul vacanţelor, iar numărul călătoriilor gratuite va fi nelimitat. Reprezentanţii studenţilor spun însă că deocamdată nimic nu este bătut în cuie.

Pentru CFR Călători, gratuitatea pe calea ferată pentru studenţi înseamnă mai puţini bani încasaţi din bilete. Gaura va trebui acoperită din bugetul de stat. Dacă pentru primele 11 luni ale anului trecut, biletele reduse ale elevilor şi studenţilor care s-au urcat în vagoanele CFR Călători au costat statul aproape 46 de milioane de lei, anul acesta suma va fi mult mai mare.

Bani în plus vor trebui să ajungă şi la operatorii feroviari privaţi, pentru că şi biletele la trenurile lor vor fi gratuite pentru studenţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri