Sari la conținut

Călin şi Marius Pop vor concerta la Oradea pe 27 aprilie

"Este o plăcere să fim, dar mai ales să cântăm împreună". Două dintre cele mai bune produse ale muzicii din Oradea au fost la Vocile Bihorului. Călin Pop, liderul formaţiei Celelalte Cuvinte, şi fiul său, Marius, au vorbit despre albumul In Fusion, lansat anul trecut, pe care cei doi îl vor prezenta integral pe 27 aprilie, în Oradea.

Albumul In Fusion este ultima colaborare între liderul formaţiei Celelaltre Cuvinte, Călin Pop, şi fiul său Marius. Într-un melanj de stiluri, care are la bază jazz-ul cu influenţe orientale şi este un adevărat dialog între generaţii.

"Maturitatea artistică ne-a unit la o treabă mai serioasă. Dorinţa de a realiza un album a venit din partea lui Marius, iar asta nu a putut decât să mă bucure. Şi până la urmă, dincolo de glume, cred că împreună putem face unul bun, in ceea ce priveste instrumentaţia, percuţia şi creaţia", spune Călin Pop.

"A fost o treabă emoţionantă, cu toată anvergura. De mult mi-am dorit să avem un album oficial. Fiind şi angrenat în latura jazzistică, am zis că trebuie să o facem. L-am introdus în latura asta jazzy", explică Marius Pop.

Marius a vorbit şi despre experienţa vieţii în Capitală, unde locuieşte de 9 ani. El colaborează cu Smiley şi casa sa de discuri, însă are foarte multe contracte în zona jazzului.

"Deocamdată funcţionează foarte bine lucrurile în Bucureşti, avem foarte multe colaborări. Sunt multe de învăţat. Colaborez foarte bine cu Smiley, eu consider că am învăţat foarte multe cu producţia acolo."

Albumul In Fusion va putea fi ascultat integral de orădeni, în premieră, pe 27 aprilie, într-un club din oraş.

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Norbert Hegedus