Sari la conținut

Campanie pentru o elevă bolnavă. Elevii Liceului Greco-Catolic Oradea au sărit în ajutorul unei colege

Pentru Denisa problemele au început în ianuarie, când s-a simţit rău. Medicii au stabilit atunci că suferă de sindrom post streptococic minor şi artrită idiopatică juvenilă. Cum tratamentul este scump, colegii ei au iniţiat o campanie de strângere de fonduri.

"Fiecare elev are datoria de a se implica în anumite acțiuni și sunt foarte bune pentru formarea lui în primul rând. Și pentru cum avem cazul nostru este foarte bun ajutorul. Pentru că nu știm ce ne aduce ziua de mâine", spune Cezara Corduneanu, elevă la Liceul Greco-Catolic din Oradea.

"Îmi arată că încearcă şi ei să mă iubească, să mă ajute cu tot ce au şi să trec peste", spune Denisa Ciornei, beneficiara acţiunii.

În campania de strângere de fonduri s-au implicat şi profesorii.

"Am un tricou pe care l-am primit de la Claudiu Keseru, când juca la FC Nantes, în Franţa, unde am petrecut câţiva ani împreună, pe care eu în scot la vânzare pentru această cauză nobilă", afirmă prof. Alexandru Dragoş, directorul Liceului Greco-Catolic din Oradea.

Toate obiectele donate de-a lungul săptămânii trecute au fost vândute într-un parc din centrul Oradei.

"- Cum considerați gestul copiilor?
- Foarte foarte plăcut și foarte bun. E bine că și copii se gândesc la asemenea evenimente."

"În zilele noastre lumea se gândește mult la sine și noi încercăm să sensibilizăm elevii școlii noastre și locuitorii orașului să se gândească și la alții."

Elevii au mai adunat 2.300 de lei în urma unui târg gastronomic, bani care vor fi donaţi colegei lor.

Reporteri: Florina Fofiu, Gabriel Bonaciu
Operatori: Tiberiu Catrişcău, Robert Rezmuves

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă