Sari la conținut
News Alert

Campanie pentru o elevă bolnavă. Târg pentru o colegă organizat de elevii Liceului Greco-Catolic Oradea

Pentru Denisa problemele au început în ianuarie, când s-a simţit rău. A fost internată la terapie intensivă cu febră foarte mare, iar medicii au descoperit că suferă de sindrom post streptococic minor şi artrită idiopatică juvenilă. Cum tratamentul este scump, colegii ei mai mari au iniţiat o campanie de strângere de fonduri.

"Noi invităm toţi locuitorii oraşului Oradea să ne aducă obiecte în stare bună - ar fi preferabil de care nu mai au nevoie acasă - să le aducă la liceul greco-catolic, noi să le sortăm pe categorii şi să le vindem în parcul 1 Decembrie pentru a strânge nişte fonduri pentru Denisa", explică Sergiu Chiriloaei, iniţiatorul campaniei umanitare.

"Îmi arată că încearcă şi ei să mă iubească, să mă ajute cu tot ce au şi să trec peste", spune Denisa Ciornei. O completează mama ei: "Are un fel de medicament, Ciclosporina, care, compensat 100%, mai trebuie să dau două milioane în fiecare lună, pentru că e un medicament foarte rar, se găseşte foarte greu."

Denisa a fost nevoită să îngheţe anul şcolar din cauza tratamentului. Păstrează cu drag medaliile cucerite cu echipa de volei a şcolii şi speră că într-o zi se va întoarce pe terenul de sport.

"Este prima mea medalie, am obţinut-o la prima serbare de Crăciun, chiar atunci începusem să fac volei, nu cu mult timp."

În campania de strângere de fonduri s-au implicat şi profesorii.

"Am un tricou pe care l-am primit de la Claudiu Keseru, când juca la FC Nantes, în Franţa, unde am petrecut câţiva ani împreună, pe care eu în scot la vânzare pentru această cauză nobilă", spune Alexandru Dragoş, directorul Liceului Greco-Catolic din Oradea

Târgul de vânzare de obiecte va avea loc sâmbătă şi duminică în parcul 1 Decembrie din Oradea. Cei interesaţi pot aduce haine, cărţi, tablouri sau obiecte de care nu mai au nevoie. Elevii au mai adunat 2300 de lei în urma unui târg gastronomic, bani care vor fi donaţi colegei lor.

Reporter: Florina Fofiu
Operator: Tiberiu Catrişcău
Editor web: Adrian Laboş>

Pe aceeași temă