Sari la conținut

Campionat de Taekwon-do, la Oradea

În sala de sport a Universităţii din Oradea, copiii, juniorii și seniorii s-au întrecut în toate probele: de la luptă până la tull, spargeri de forţă şi tehnici speciale.

„Am reuşit să adunăm şase ţări, 23 de cluburi şi 243 de sportivi care au putut lupta pe regulamentele de ITF şi WTF", spune Romeo Tulkos, vicepreşedintele Federație Române de Sporturi Marțiale Coreene.

Pe lângă echipele de club, la startul competiţiei au fost prezente loturile naţionale ale României, Bulgariei, Croației, Serbiei, Sloveniei, Ungariei şi Republicii Moldova.

„Chiar am constat împreună că nivelul este ridicat, iar cei care au participat au fost şi anii precedenţi la Cupa de Vară pe care am organizat-o noi", a observat Tulkos.

Sub privirile lui Mario Bogdanov, vicepreşedintelui Federaţiei Mondiale de Taekwon-do ITF, cele două cluburi orădene prezente s-au remarcat prin numărul mare de medalii cucerite. Aceasta i-a adus clubului organizator, King Do Lions, locul întâi în clasamentul general, iar Royal Kwon, condus de Feri Tripa s-a situat pe locul trei.

Orădenii au cucerit şi premiile pentru cel mai bun copil, Andre Richard, şi pentru cel mai bun junior, Alfoldy David.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Robert Rezmuves