Campionat de viteză în... parcare. Zeci de piloţi şi-au demonstrat îndemânarea în parcarea de lângă Vama Oradea

Data publicării:
raliu2

În ciuda ploii, piloţii au făcut spectacol printre jaloane. Au executat viraje strânse în plină viteză şi au turat motoarele cât au putut de tare pe traseul special conceput pentru a-şi arăta măestria.

"Mai multă viteză înseamnă și mai multe pericole. Viteza maximă la care paote ajunge o mașină mai puternică este 100 km/h", spune Cristian Angeloni, organizator al întrecerii.

"E un traseu scurt cu suprafață de beton, are aderență. Vremea și-a spus cuvântul și face diferența între cei ce au plecat pe uscat și cei ce pleacă pe ploaie. Mașinile sunt destul de colorate din punctul acesta de vedere tehnic", consideră Dan Luncan, campion de automobilism.

Organizatorii au permis intrarea pe traseu şi a juniorilor, pentru care a fost pregătită o categorie separată. Printre ei s-a aflat şi David, care, la doar 12 ani, conduce un bolid ce atinge ușor viteze de peste 200 de kilometri pe oră.

"Senzația este una extraordinară: când intru în mașină simt că sunt în largul că nu mai este nimeni pe lume decât eu și mașina", spune tânărul pilot.

La start s-a putut înscrie orice pilot. Au recunoasc însă că șansele la o cupă le au doar cei care se pregatesc temeinic și investesc în prepararea mașinii.
Competiția de raliu viteza a fost organizată de Automobil Clubul Român.

"Am încercat pentru a doua oară să organizăm niște competiții pentru acești oameni minunați, care sunt foarte talentați, în primul rând pentru a promova sportul automobilistic în Bihor. Sunt tinere talente pe care încercăm să le orientăm spre sportul automobilistic", spune Valeria Covaci, directorul ACR Bihor.

Campionatul de raliu viteză pe distanță scurtă a fost organizat la împlinirea a 110 ani de la înființarea Automobil Clubului Român.

reporter: Bogdan Costea
operator: Darius Pop
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri